Продължават демонстрациите по света в подкрепа на Израел.  Няколко хиляди

...
Продължават демонстрациите по света в подкрепа на Израел.  Няколко хиляди
Коментари Харесай

На митинги по света призоваха за освобождаване на заложниците, взети от Хамас

Продължават демонстрациите по света в поддръжка на Израел.  Няколко хиляди души се събраха на огромния площад в центъра на Виена, с цел да изразят взаимност с околните на отвлечените от Хамас израелци, чужденци и хора с двойно поданство. С „ море от светлина “ и запалени свещи,  присъстващите се оповестиха против антисемитизма, терора, насилието и омразата. Под мотото “Върнете ги у дома “ израелската общественост и гражданската самодейност " #YesWeCare ", уредници на митинга, дадоха думата на пристигнали от Израел близки на заложниците, чиято орис към момента е незнайна. Те носеха фотоси и описаха за своите родственици, взети в плен от бойци на Хамас при офанзивата на 7 октомври.

 
Това е Яел. Тя е на три години. Вече съвсем месец нямаме безусловно никаква визия къде е, дали въобще е жива, с кого е и при какви условия оцелява. И за жалост, това е единствено един от 13-те членове на фамилията ми, които бяха отвлечени или убити.
Тал Йешурун, родственик на отвлечено семейство

Емоционални речи произнесоха и ръководителят на израелската общественост в Австрия, израелският дипломат в страната и австрийски общественици и интелектуалци. Множеството бе охранявано от униформени и цивилни служители на реда. 

 
Небето плаче за всички наши деца, които бяха убити и отвлечени. Миналото не можем да променим, историята не можем да променим. Но ние би трябвало да помним историята. Но това, което можем да създадем е да променим бъдещето. То зависи от нас.
Ели Албаг, татко на отвлечената щерка

Митинг се организира и във втория по величина град в Израел - Тел Авив. Роднини на израелци от Кфар Аза, отвлечени от Хамас на 7 октомври, скандираха за тяхното освобождение.По време на митинга стотици членове на кибуца и доста други хора се събраха с вързани ръце и завързани очи.При офанзивата бяха отвлечени 18 поданици на Кфар Аза, измежду които седем деца, най-малкото от които е на 3 години. Те са измежду 240-те заложници, които на този ден бяха отведени от Израел в Газа от групировката. Сред участниците в митинга в Тел Авив е и Мира, чиято щерка Амит Сусана е държана в плен.

 
Последният път, когато приказвах с щерка ми, беше на 7-ми октомври сутринта. Чуваше се пукотевица извън, а тя крещеше, че я е боязън, че има нахлуване, а терористите са на всички места. А след това съумя единствено да каже, че батерията на телефона й пада и това беше всичко.
Амит Сусана, майка, чиято щерка е отвлечена

Петима заложници на Хамас бяха освободени, което дава известна вяра на фамилиите на други, отвлечени в Южен Израел по време на смъртоносното нахлуване на групировката.Но фамилиите на тези, които към момента са в плен, имат въпроси, като за какво напредъкът е толкоз муден, за какво едни, а не други, са освободени и дали бомбардировките на Израел над линията Газа излагат на заплаха техните близки.Повече от 1400 души в Израел бяха убити, множеството от които цивилни жители при нападението на Хамас на 7 октомври, а към 240 заложници бяха отведени от Израел в Газа от войнстващата формация.Без да се вижда краят на войната след близо четири седмици, водачите на Съединени американски щати и арабските страни усилиха натиска върху Израел да облекчи обсадата си и най-малко за малко да спре офанзивите си, с цел да помогне на цивилното население.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР